keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Wappu jeeeeeeeeeeeeee!

Niin se aika rientää.. Vappukin tuli ja meni ja nyt mä vasta teille kirjottelen :) Tässä välissä oon kerennyt alottaa oikeat opinnotkin, käydä Leipzigissa pienellä retkellä muiden kauppatieteilijä vaihtareiden kanssa, saanut kuulla valinnastani KY:n liikunta- ja kerhosihteeriksi, juhlinut wappua sekä tietenkin synttäreitä... Tästä syystä päivityksestä tulee varmaan liiankin pitkä, pahoitteluni jo etukäteen!! :D Koitetaan nyt kuitenkin edetä aikajärjestyksessä...

Viikko sitten lauantaina, 21.4, Humboldt järjesti Erasmus-opiskelijoille tervetulojuhlat, joihin tietenkin oli pakko suunnata katsastamaan muutkin vaihtarit. Sitä ennen oltiin mun luona hieman iltaa istumassa ja mä taas kokkailin hieman lohipastaa, joka oli ihan hitti. Mun täytys varmaan vaihtaa alaa tolle kokkauslinjalle ;) Klubi oli aivan täynnä ja meno kovimmillaan, oli mukava nähdä paljon tuttuja kasvoja kielikurssilta, joita ei ollu pariin viikkoon tullu nähtyä! Onneksi sain itteni kuntoon ennen sitä, niin pysty hyvillä mielin suuntaamaan sinne. Tais tohtorin antamat lääkkeet olla ihan kunnon tavaraa :) Vaikka meidän kommunikaatio ei millään meinannutkaan edellisviikolla toimia... Irene, Julia ja kaks norjalaista neitokaista, jotka oli meidän luona viikon verran kyläilemässä, meidän keittiössä nauttimassa maukasta Jonnan tekemää lohipastaa... Oikeella taaimpana oleva Toril asui ennen mun huoneessa.

Jonna + muut suomalaiset meidän keittiössä... Meillä oli 3 vierailevaa tähteä Hampurista kylässä :)

Jonna ja Veit. Veit oli meidän koulussa vaihdossa viime syksynä Helsingissä!

Tosiaan sain viikko sitten tietää, että mut valittiin KY:n (Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta) liikunta- ja kerhosihteeriksi ens vuodelle. Pääsenkin sitten täältä palaamaan suoraan töiden pariin, mikä on toisaalta ihan kivaa vaihtelua! Varmasti opettavainen ja mukava vuosi tiedossa!! Eipä tartte murehtia koulua sitten ens lukuvuonna... Upeeta, mahtavaa!!

Viime viikonloppu suunnattiin kauppatietelijä vaihtareiden kanssa Humboldtin järjestämälle ryhmämatkalle Leipzigiin (http://maps.google.com/maps?q=Leipzig,+Germany&hl=fi&ie=UTF8&ll=51.347126,12.371292&spn=0.101859,0.31929&z=12&om=1 kartta, mikäli oikeasti tahdot tietää, missä se sijaitsee :) ). Bussimatkan piti kestää 2,5 tuntia, mutta tietöiden takia me päädyttiin istumaan bussissa jotakuinkin 5,5 tuntia. Jossain vaiheessa rupes tuntumaan, että kävellen oltaisiin jo perillä... Luojan kiitos meitä on Suomessa niin vähän, ettei tollasia ruuhkia sais mitenkään aikaseks!

Näkymä bussin ikkunasta oli melko turhauttava, kun seistiin paikoillaan eikä oltu vielä edes puolivälissä matkaa...!

Onneks kuitenkin loppuen lopuksi päästiin perille Hostellille. Hostelli oli ihan kiva, paitsi että jouduttiin kahdeksan hengen huoneeseen, jossa oli yks vessa! Aamusuihkut oli melkeenpä aikataulutettava, jotta kaikki sai osansa siitä ylellisyydestä! Perjantai-iltana käytiin vielä ruokailemassa, jonka jälkeen kovakuntoisimmat suuntasivat vielä yökerhoon. ( Minä poislukien) Aamulla oli kyllä ihana olo, kun oli saanut nukkua kunnolla! Jaksoi 2 tunnin mittaisen kaupunkikävelynkin paremmin ja jaksoin jopa keskittyä ( ainakin hetkittäin) saksankieliseen selostukseenkin kaupungin historiasta. Leipzig on tosiaan 500 000 asukkaan kaupunki noin 200 kilometrin päässä Berliinistä. Lauantaina oli Leipzigissa noin 27 astetta lämmintä, joten kiertokävelyn jälkeen suunnattiin puistoon piknikille nauttimaan lämmöstä ja auringosta! Musta tuntui kuin olisin ollut kaukana Espanjassa enkä todellakaan Saksassa! Illalla käytiin Biergartenissa illallisella ja sen jälkeen suunnattiin opiskelijaklubille. Meillä oli tosi hauska ilta ja paljon tuli tanssittua!

Jonna ja Irene iloissaan, kun päästiin vihdoin perille hostelliin!

Leipzigin yliopisto :D Kuka vielä väittää, että kauppis on huonossa kunnossa?? ( Niillä oli hieman jälleenrakentaminen kesken... !)
Piknikillä puistossa
Liinus ( myös suomalainen) ja Jonna Leipzigissa illallisella vaihtariporukalla

Wappuaattona järjestin meillä "pienimuotoiset" synttärijuhlat, joihin tuli kutsuttua lähes kaikki ihmiset, joihin Berliinissä on tullu tutustuttua... Onneks kaikki ei päässeet paikalle, sillä muuten meillä ois voinut tulla pienimuotonen logistiikkaongelma, sillä kaikki ei millään ois mahtuneet meidän keittöön. Asuntoon ehkä :) Nyt vihdoin sain vihdoin napsittua mun kämppiksistäkin kuvia, joten niitä seuraavaksi ( mm...) :)

Fernando, mun espanjalainen kämppis
Sascha, mun saksalainen kämppis sekä samalla mun vuokraisäntä
Jonna ja Rebecca, mun englantilainen kämppis!

Meillä oli niin mukavaa, ettei millään meinattu lähteä ulos... Joskus kahden aikaan suunnattiin yökerhoon ja yllätys olikin mukava kun ovella kerrottiin, että vaan tytöt pääsee sisälle ja pojat vain mikäli niiden nimet on listalla.. No eihän me neitosetkaan tietenkään sinne sitten menty vaan suunnattiin toiseen paikkaan. Yökerhon jälkeen pääsinkin Liinuksen kanssa kunnon seikkailulle kun ei enää löydetty tietä takasin, mistä oltiin tultu. Onneks julkinen liikenne kuitenkin toimii ja löydettiin sitten monen mutkan ( ja muutaman kävellyn kilometrin) kautta kuitenkin kotio :) Ei ois pitänyt juuri aikasemmin samana päivänä kehua, etten ollu vielä kertaakaan Berliinissä oloni aikana eksynyt!


Wappuaamu ( mun sunttäriaamu jeeeeeeeeee) jäi lyhyeksi, kun puhelin piippasi ja muutaman kerran soikin. Eipä se yhtään haitannut, oli ihana kuulla teistä!! Yöunet jäi vaan kolmeen tuntiin, mutta eiköhän ne tässä pikkuhiljaa rupee tasottumaan :) Wappuaamuna meiän belgialainen naapuri Alex paistoi meille kaikille lettuja, nam! Tuli aika kotoinen olo kun herkutteli niitä mansikkahillon kera. Alex asuu suomalaisen Aleksin kanssa, joten sain eilen laskea ylioppilaslakin päähäni hetkeksi :) ( Tosin se oli niin kauhean iso, että se uppos mun päähän :) )

Iso hattu oli!! :)

Lettujen jälkeen suunnattiin Kreuzbergin kaupunginosaan Myfest -tapahtumaan, joka järjestetään joka wappupäivä, jottei sinne syntyisi mielenosoituksia ja väkivaltaisuuksia. Tapahtuma oli aivan mahtava! Kadut oli täynnä ihmisiä ja erilaisia bändejä soitti joka nurkassa sekä mitä ihmeellisimpiä koju-kyhäelmiä oli rakenettu tienvieriin ruuan ja juomien myymistä varten! Liikkeellä oli varmaan enemmän ihmisiä kun Helsingissä asukkaita... Sen huomasi kyllä hyvin poliisienkin määrästä. Päädyttiin istuskelemaan yhteen puistoon, nauttimaan auringosta ja musiikista. Illalla kyllä sitten uni maistui enkä aamulla millään päässyt ekalle luennolle. Onneks Liinus oli käynyt paikalla, joten se osasi kertoa, mitä siellä oikeen käytiin läpi.

Aurinko paistoi ja paljon oli ihmisiä Kreuzbergissä vappupäivänä!

Nyt senkin oon vihdoin tajunnut, että mun on alettava opiskelemaan täälläkin. Ilmat on tosin niin kivat, ettei millään malttaisi istua kotona sisällä koneen ääressä. Tuntuu, että tiedossa on monta pitkää yötä vielä ennen paluuta koto-Suomeen.

Ei kommentteja: