maanantai 14. toukokuuta 2007

Aurinkoa ja sadetta, Barcelona edessä

Taas on melkeen kaks viikkoa hurahtanut ilman päivityksiä... Taitaa tahti hidastua, mitä pidemmälle vaihtoa edetään. Koitan pitää hieman rutiinia yllä kuitenkin, jotta hieman edes pidän teitä ajantasalla missä mennään... Ette kerkee huomatakaan kun oon jo taas kotosalla :)



Niin tylsää kuin se onkin, ni ensimmäiseksi meinaan puhua säästä. Mä en kestä tätä sään vaihtelutahtia, mitä saadaan olla todistamassa! Viikko sitten lauantaina oltiin Wannseellä lounais-Berliinissä rannalla nauttimassa kunnon kesähelteistä, jossa tienkin tuli hieman liikaa otettua arskaa, koska tällä viikolla on nahka kuoriutunut... Ja sitten tällä viikolla on koko viikko tullu vettä ja ukkostanut eikä ilmakaan oo kauhean lämmin ollut. Ensi viikolle on kuulemma luvattu paluuta 12 asteeseen hetkittäisesti. Tuntuu, että mieluummin palaisi Suomen kevääseen, jossa ilma lämpenee tasaista tahtia ja ainakin useimmiten tietää, miten tulee pukeutua kun menee ulos. Täällä tää on melko arpapeliä; vaikka edellisenä päivänä oisit saanut istua puistossa t-paidassa, voi jo seuraavana aamuna olla taas niin kylmä, että ilman takkia on turha lähteä mihinkää...



No nih, tulihan se ulos, heti on parempi mieli :) Valittamiset sikseen ja seuraavaksi muutama kuva Wannseeltä ( on muuten upea paikka, vaikka paikalliset sanoo, ettei sinne kannata mennä kesällä, kun siellä on ihmisä kuin muurahaisia eikä siellä mahdu liikkumaan... Early bird catches the warm -> kannatti mennä tällein alkukesästä :) )
Jonna fiilistelee ekaa rantapäivää tänä kesänä -> Huomatkaa Irenen hienot kesälasit ;)
Kuka uskoisi, että tää kuva on otettu Saksassa? En mä ainakaan, ellen ois ollu paikan päällä :)
Ja tässä tulos; kaks suomalaista rapua; Linus ja Jonna


Yliopisto-opiskeluakin on jo takana neljä viikkoa ja vihdoin lopullinen versio lukujärjestyksestäkin on jo muotoutunut. Melkeinpä kaikki kurssit tuli vaihdettua kun mitä alunperin piti ottaa ( pitäs varmaan opintotoimistoon Helsinkiinkin ilmotella mun muutoksista :) ) Tässä alla kurssit, joihin päädyin käytyäni parin ekan viikon aikana jos minkälaisilla luennoilla katsastamassa tilannetta:


  • Innovation Management and Marketing of Innovations
  • Portfolio and Capital Market Theory
  • Strategic Management
  • Internationales Management II
  • Corporate Governance

Kaikki muut kurssit on englanniksi paitsi Internationales Management II. Sinänsä ihan kiva, että luennoilla pystyy todella oppimaankin. Toisaalta harmi, sillä saksankieli jää huomattavasti heikommalle tasolle kuin olisin kotoa lähtiessä toivonut! Noh, eihän tänne pelkästään opiskelemaankaan tultu. 30 opintopistettä kun ois saatava kasaan. Jos kaikki mun kurssit ois saksaks, ni jäis varmaan muu elämä elämättä!


Muutamana päivänä on tullu istuskeltua puistossa opiskelemassa ( ja torkkumassa varmaan enemmän :) ). Kyllä yks päivä hieman huvitti, kun meille tultiin promoomaan Nokiaa. Ymmärsköhän heput oikeesti, että minkä takia puolestaan mainostettiin, että tullaan kaikki Suomesta... Se jää varmasti arvoitukseksi. Aika moni ihminen täällä kyllä kuvittelee, että Nokia on aasialainen yritys ( tosin nuokin ollut vaihtareita, jotka sen on sanoneet, mutta silti! :) )Otti ne promotyypit muutaman kuvankin ja yhteystiedot, pitäs olla kuulemma pippalot tiedossa toukokuun lopulla. Saas nähdä, näinkö oikeasti vai onko tiedossa taas lisää spämmiä....

Jonna, Irene ja Linus puistossa.

Lauantaina kattelin Euroviisuja Julian luona kolmen aussin kanssa. Oli kyllä ihana nähdä kisat ja tuli välillä ihan koti-ikävä kun paikat oli niin tuttuja... Tottakai oli myös äänestettävä Hannaa, kun se kerran mun saksalaisesta numerosta oli mahdollista! Ja hyvinhän ne kisat meni... Ei ainakaan jääty kakkoseksi Ruotsille, ihme kyllä :)


Täällä osoittautui lätkän MM-kisojen seuraaminen erittäin hankalaksi! Kiitos Ylelle, kun netin kautta voi pelejä kattoa vain Suomen rajojen sisällä... Kuka suomalainen tosissaan kattoo Suomessa peliä netistä, kun sama matsi tulee telkkarista? Noh, siitä oli pieni turhautuminen. Onneks kuitenkin semifinaali ja Suomi-Venäjä peli tulivat täälläkin telkkarista. Finaali olikin kinkkisempi juttu... Tarjolla oli vaan kooste pelistä, joka alko kaks tuntia sen jälkeen kun peli oli jo alkanut. Mä en suostunut uskomaan, ettei peliä muka näy missään ja lähin kaupungille pyörimään ja ettimään baaria, joka näyttäs lätkän MM-finaalin. Tunnin verran olin pyörinyt yhtään paikkaa löytämättä, kun mun suomalainen naapuri pelasti mut ja kertoi paikan, jonne se oli menossa kattomaan peliä. Sinnehän oli pakko suunnata.. Harmi vaan, että eka erä oli jo pelattu kun pääsin paikalle. Siellä sitten istuttiin viiden suomalaisen voimin Irkku Pubin takahuoneessa ja kannustettiin Suomea kun vieressä istuvat espanjalaiset huutelivat meillä Nokia, Nokia :) Muita ihmisiä koko baarissa ei sitten tainnutkaan olla :)


Sain eilen kuulla, että meille tulee uus kämppis, kun Sascha muuttaa sen tyttöystävän Niinan kanssa yhteen. Ei se kauas kyllä mene, tohon naapuriin, mutta sen tilalle meille muuttaa tänne norjalainen poika. Harmi sinänsä, että ainut natiivi saksalainen lähtee, toivottavasti kotikielenä pysyisi vahvemmin saksa kuin englanti! Itestä se on kai enemmän kiinni kun ihmisten kansallisuuksista. Enköhän mä oo ihan selvillä vesillä niin kauan kun en sentään suomalaisten kanssa asu. Mistä tulikin mieleen, että mikäli joku tarttee huonetta syksystä alkaen, ni Linus on muuttamassa Taka-Töölöön ja tarttis kämppistä. Kyseli, josko joku mun tuttu olisi huonetta vailla. Jos jostain syystä joku on, ni laittakaa mulle mailia, välitän viestiä eteenpäin.


Nyt jänskättää jo keskiviikon lähtö Barcelonaan. Here I come sunshine ;) No ei, toivotaan että ois hienot ilmat. Kiva päästä hieman matkustamaan... Onpa Barcelonaa paljon kehuttukin! Vielä kun Mika on asunut siellä tammikuusta saakka, niin tulee toivottavasti nähtyä vähän enemmän kuin ne pelkät pakolliset turistipaikat :) Matkan takia täytys koittaa saada nyt alkuviikko tehokkaasti opiskeltua, ettei ihan kyydistä tipu. Onneks täälläkin on torstai pyhä, eli torstain luentoja ei tuu missattua.


Tuntuu, että aika vähän tuli sanottua, mutta ei täällä kyllä juuri mitään oo tapahtunut. Arki alkaa astumaan kuvioihin ja kouluhommia pitäs tehdä. En kerkeä edes tajuta, kun aika kuluu. Nyt on jo kaks kuukautta takana. Kohtahan kotiinpaluu on lähempänä kuin Berliiniin saapuminen.


Viele Grüsse aus Berlin!!

3 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Tietääkö kukaan ( kun tää tekniikan ihmelapsi ei :) ), miten saan noi kuvat sellasiksi, että ne saa suurennettua klikkaamalla? Muiden blogeissa näyttää pelittävän. En löytänyt ainakaan mitään asetusta, mistä se ois kiinni?
Kiitoksia mahdollisesta avusta jo etukäteen!!

Mexico! kirjoitti...

Moikka! Tohon sun kyssariin ei blondi tekniikan ihmelapsi kyl osaa vastata.

Mut ala turhaan huoli niista 30 opintopisteesta. Ma saan nimittain maksimissaan 12, jos lopputentit menne lapi :D. Kannattaa nauttia elamasta ja vaihtoriennoista, niin voidaan sit yhdes menna kv-toimistoon itkemaan puuttuvia ovareita :D.

Laura

Maija kirjoitti...

Mulla ne on ainaki itestään sellasia? :D

Vähän siistiä, että pääset Barcelonaan! Kade oon. Aivan mahtava mesta! Noh, kattoo, josko sitä iteki pääsis täältä sateesta johki pariks päivää... :)

Ja oo onnellinen, että sulla se puoliväli on vasta tulossa, itellä se meni jo vappuna, niff.

ps. Ja tuskin mäkää sitä 30 ECTS:ää kasaan saan :D