lauantai 26. toukokuuta 2007

Barcelona taakse jäi, paluu arkeen iski vasten kasvoja

Nyt on Barcelonakin koettu... Ei sitä kaupunkia ihmiset turhaan oo kehuneet! Barcelonassa yhdistyy ihanasti mahdollisuus kokea kaupunki- sekä rantaloma samassa kohteessa. Ilmakin oli mitä mahtavin ja Mika toimi hyvänä oppaana suurkaupungin vilskeessä! Tuntui, että keskiviikko-sunnuntai välinen ajanjaksokin oli aika optimi -> kerkesi nähdä paljon, kun oli aika suunniteltu etukäteen ja silti kerkesi vielä nauttia muutaman tunnin rannastakin ja käydä katsastamassa paikallinen yöelämäkin :) Iso miinus oli tosin mun kenkävalinta, kun jo ensimmäisen päivän jälkeen oli jalat niin tulessa, etten millään meinannut pystyä kävelemään kuin hammasta purren... Olis varmaan pitänyt kuunnella Mikan neuvoja tarkemmin, kun neuvoi mua ottamaan mukaan kunnon kävelykengät.. Noh, kaikki on opittava kantapään kautta, kirjaimellisesti ;) Onneks Barcelonan kadut oli kuitenkin hyvin pidettyjä, joten pystyin hätätilanteessa ottamaan kengät kainaloon ja talsimaan paljain jaloin. ( Joka tosin aiheutti paikallisilta paljon ihmeellisiä katseita...) Seuraavaksi muutamia kuvia reissusta ->

Gaudin suunnittelema Sacra de Familia -katedraali... Aivan upeat yksityiskohdat! Katedraalia rakennetaan edelleen ja sen toivotaan valmistuvan vuoteen 2050 mennessä.

Turisti rantaviivalla :)
Opiskelutoverukset maailmalla
Barclonassa oli ihan hirveesti katutaiteilijoita, joista tässä kuvassa muutama mun kanssa poseeraamassa. Nää kaverit anto ihan kivan shown kun laittoi niiden kippoon hieman rahaa, sai rauhassa ottaa sitten valokuviakin ;)
Gaudin suunnittelemat talot erottuivat hyvin katukuvasta!
Vihdoin sain maistaa Sushia! Oli kyllä hyvää, suosittelen lämpimästi kaikille!
Friteerattiin tuoreita mustekalarenkaita...
... ja kaveriksi paikallista herkkua; tuoretta leipää, johon päälle tilkka öljyä ja tuoreita tomaatteja päälle hierottuna, nam mikä yhdistelmä!
Barclonan maisemat yli kaupungin. Hieman oli synkkää, juuri oli tullu kuuroja vettä :)
Pakollinen poseeraus Gaudin taiteen keskellä kyseisen herran suunnittelemassa puistossa vuoren rinteellä.

Maanantaina olikin sitten karu paluu arkeen, kun piti alkaa työstämään yhden case:n esittämistä enkä tietenkään ollut perehtynyt omaan osaani ollenkaan etukäteen. Tämän vuoksi menikin sitten sen esityksen parissa ti-to, mitkä oli ihania aurinkoisia päiviä... Voihan sitä tietenkin niistä päivistä sisälläkin koneen ääressä nauttia samanaikaisesti kun kiroaa sitä kauheaa hellettä kun hiki valuu ja järki ei kulje. Onneks se esitelmä on nyt kuitenkin jo taka-alalla ja suunta on kohti seuraavaa esitelmää seuraavalle kurssille... Mitenkäs tää tähän meni, että täällä pitää oikeasti opiskellakin? :D

Nyt on ihana lepoviikonloppu edessä, koska täällä on maanantaina helluntai, joten saadaa nauttia pidennetystä viikonlopusta. Koitan palautua rankasta kouluviikosta :) Palautuminen alkoikin jo eilen, kun Julian luona Neuköllnissä oli sen kämppiksen synttärit, joiden kunniaksi oli kolmikko järjestäneet iso juhlat! Tuntui kuin olisi ollu pienessä yökerhossa kun ihmiset tanssahteli niiden olohuoneessa ja vessan kylpyamme oli täytetty kaljalla ja radlerilla (= limua ja olutta sekotettuna). Meno oli tosi hyvä, joten ei edes tarvinnut suunnata yökerhoon ja rahaa ei mennyt ollenkaan. Iso plussa Berliinissä on kyllä ollut julkinen liikenne, joka toimii vuorokauden ympäri viikonloppuisin. Näin ollen kahden kuukauden aikana oon ollut taksin kyydissä vain kerran kun ei yksinkertaisesti jaksettu vaihdella välineitä moneen kertaan. Säästyypä rahaa tässäkiN!

Niin se munkin vaihdon puoliväli lähenee. Ensi viikosta alkaen alkaa lasku alaspäin ja puolet tästä huvista on jo takanapäin. Ihan uskomattomalta tuntuu se tosi, että kaks kuukautta elämää Berliinissä on jo koettu. Paljon on kuitenkin vielä varmasti edessä... jos ei muuta, ni tenttiä, blääh!

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Hellurei! Voisit päivitellä blogia, että mulla ois hyvä syy vältellä tentteihin lukemista. Oon jo monta kertaa yrittäny käymälllä täällä, mut vielä ei oo onnannu... ;) Hyvää jussia!